Следвайте Гласове в ТелеграмТези ракети или части от тях, ако бъдат

...
Следвайте Гласове в ТелеграмТези ракети или части от тях, ако бъдат
Коментари Харесай

Денков: Ракетите ще бъдат използвани от Украйна за защита, не са нападателни

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Тези ракети или елементи от тях, в случай че бъдат употребявани в Украйна, ще бъде за отбрана на градове като Киев, Одеса.Те са за противовъздушна защита, не са нападателни ракети, ще бъдат употребявани за отбрана на хора. След всичко, което видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да приказва за съблюдаване на интернационалните контракти “. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти, помолен за коментар на острата реакция на Москва към решението на Народното събрание страната ни да съобщи ракети за зенитно-ракетните комплекси С-300 на Киев:

" Така че, в случай че те бъдат употребявани, те ще бъдат употребявани за отбрана на хора. Това не са нападателни ракети. Второ, мисля, че след всичко, което видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да приказва за съблюдаване на интернационалните контракти ", разяснява Николай Денков.

Денков отговори и на обвиняванията на ГЕРБ, че държавното управление раздава милиарди на компании фантоми. 

" Не знам дали волно или несъзнателно, само че тези изказвания напряко лъжат хората защо става дума. Това са средства, които компаниите са споделили, че са подготвени да влагат може би с някакво съфинансиране от страна на страната в бъдеще, когато бъде открита процедура за кандидатстване. "  

Още на 15 август беше отворена така наречен процедура за заявяване на планове за всички, които се интересуват. Това е условие на Европейската комисия, което трябваше да покаже има ли предпочитание от компании да влагат в тези райони. Тези, които са се присъединили и са посочили, че желаят да влагат в тези райони и да отворят работни места, те са включени в работните описи, изясни още министър председателят.

Има няколко неща, които не са правилни. Първо, стратегиите занапред ще се отварят за кандидатстване. Това ще стане следващата година. Второ, тук не става дума за пари, които тези компании ще получат, а за вложения, които би трябвало да се създадат от тях, може би със съфинансиране в тези райони, с цел да се обезпечат работни места, добави още акад. Николай Денков пред публицисти.

Премиерът разяснява, че решението на ГЕРБ да не поддържа предлагането на ПП-ДБ 24 май да стане народен празник няма да повлияе на цялостната полемика. 

„ Няма сериозна драма в това. Това, което тормози част от хората в Народното събрание, е че когато има противоречиви тематики, те могат да попречат да не се гласоподават най-важните въпроси. Най-важните въпроси през днешния ден са тези, свързани с правосъдната система. Очевидно е, че тематиката за националния празник няма да изчезне от единствено себе си. Темата ще остане, само че може би няма да бъде решена в Конституцията “, сподели министър-председателят.

Източници: БНР, " 24 часа ", бТВ

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР